Friday, February 8, 2013

Rupanya aku ada Blog - 090213/0315

Tahun 2013 - Aku!

Jam 315am, aku ngadap you tube dan explore Google teringat aku ada blog.....cari punya cari tak jumpa2....last guna key word " aku adalah blogger" >> terus jumpa......quite excited and able to log in into the blog.....try nak kejut isteri tapi dia dah tido konon nak share somthing la kan.....hehehe sweet dream dear, esok nak jogging kan.

Terfikir nak active semula pasal aku dah habis belajar...baru je lepas habis study sebenarnye bulan January tapi lum konvo la. Mungkin aku boleh guna masa lapang aku ni utk kembali active dlm dunia maya....kalo diimbau kembali ape yg berlaku dalam kehidupan aku 3 ke 4 tahun lepas, banyak perkara yang menjadi sumber kekuatan dalam kehidupan aku nie. Sumber kekuatan aku yg utama ialah dari Allah SWT yang memberi peluang aku hidup dgn gembira sehingga hari ini, kedua dari Allah SWT juga yg telah memijamkan seorg hambanye kepadaku yang telah diijab kabulkan dahulu iaitu isteri kesayanganku Muzaiyanah. kalo nak diceritakan akan karier aku hanya "biasa2 saje" sederhana @ tidak terlalul melonjak dan tidak pula tersungkur layu....Alhamdulillah. 

Terima kasih kepada Isteri yang berkorban sepanjang menjaga rumah,pakaian,perilaku & makanminum aku yang sibuk attend kelas sabtu ahad. Dengan kata lain, isteriku tidak sama dgn kebanyakan perempuan lain (isteri org la) yg bergembira menikmati hari cuti mereka bersama keluarga. kami jarang balik kampung dan selalu missed majlis perkahwinan dan kenduri kawan2, sanak saudara, dan adik beradik. walaupun aku tahu ada yang kata pakal takde masa nak balik.......pada prinsip aku, aku ada perubahan dalam sikap belajar iaitu 
aku tak suka ponteng kelas berbeza semasa Diploma aku mmg nakal. kerana bila belajar part time, satu kelas memakan masa selama 6 jam sessi pembelajaran utk 1-2 bab sekali. So, aku terpaksa menebalkan muka dan bersabar walaupun pernah diperli sanak saudara....aku tak kisah kerana ia lumrah sifat manusia yg penting aku terima kelemahan ini.

Kami suami isteri di pangkor island.

Penghargaan ingin aku ucapkan juga kepada kawan2 aku yang sangat kuat komitmen terhadap group kami sepanjang pengajian. aku tahu betape sukar kawan2 aku nak bersama berkumpul study selepas kerja, kalo korg berani buat la mcm kitorg.......disebabkan ini, aku rasa hubungan kawan2 aku nie sangat erat...toleransi bantu membantu, dan kaunseling sesama kawan2.....korg semua adalah motivasi aku juga....

Orang pertama nak aku sebut ialah faizatul iffah @ puppet, dia nie paling tinggi komitmen dan paling mudah berkerjasama.....betul kata dia, selagi ko tolong org ko akan dapat habuanye.....Tahniah puppet ko mmg layak dapat result >3.0.....aku sgt menghargai jasa budi ko, semoga ko berjaya dimasa akan datang dunia akhirat. korg igt senang nak selalu dtg buat kelas asuhan lepas kerja? komitment dia aku bagi rate 10/10...nak cete perangai dia, dia nie sempoi dan optimis, die hard fan of Dato' Siti ooooo.....dan selangor!!!

Orang kedua aku nak letak Shahrizan johari, nape aku letak dia no 2 hehehe pasal mamat nie pemalas. Sepanjang berkawan dgn dia, dia nie sempoi dan tak kisah ape yg sekeliling dia buat yg penting jgn ganggu dia hehehe.....baik budaknye, dalam kelas memang suka kelaut. kadang2 aku pun naik boat dia juga (kelaut la). Tapi, pemalas2 dia punye komitmen dan kesungguhan tue ada, graduate on time bang!!!! main2 ka.....aku tabik spring bang kat ko bro!!!!! Spring!!!!!!

Orang ketiga, jaja @ Anizah ke ape name betul dia. Dia nie budak TnB, org panggil awek current. first time tgk test pen besar, dia la yg bawa. komitmen dan kesungguhan dia kuat juga...dia ni baru je kawin, masa bujang dia selalu juga turun ke kelab asuhan kitorg....."eh en Krul"...hehee dia selalu ckp mcm nie, tapi trade mark ktorg panggil kwn2 Cik/En pasal semua dah usia lanjt Belia.....satu yang aku nampak dia ni ada sedikit jujur berbanding kawan2 lain......mcm mana tu? dia nie cuak sikit kalo nak menipu masa test, kalo dia rasa tak leh buat dia jarang nak meniru. melainkan kene paksa tiru "lecture suruh bawa toyol" atas kebenaran la. So sedih skit la psal tak dapat amik Ijazah sama2 ngan mak buyung nie, anyway aku ucapkan selamat berjaya dan jgn putus asa.....you are the best.

Keempat, Shah Rizan @ En Shah, mamat nie masa sem awal tak geng ngan kitorg.....tapi masa sem 3 kot dia dah masuk la kelab asuhan, mamat lecture berprofil tinggi kat Politeknik PD, kenape plak tinggi sgt profile dia? pasal suka main golf hahahahhaa.....tapi aku tahu komitment dia kuat, lagi2 isteri dia pun study UTM space juga + 4 anak. ko leh bayangkan??? ni dipanggil sabar tahap cipan.....Allah SWT tu Maha adil, semua dugaan hanya diberi kepada mereka yang mampu menanggungnye sahaje......Bro, aku ucapkan selamat maju jaya bersama family. salute!!!!!!!!!!!

Kelima nie aku nak letak sape ek? aku rasa En Rashid la, dia nie supervisor Indah Water. Org nye kacak dan bergaya macam supervisor, anak sorang bini pun sorang. Pada awalnye, mamat nie semangat giler study.
Tapi kisah dia mmg penuh warna warni kehidupan la, nampak happy go lucky je. Tabiat dia kalo lepas makan, kene berlari 40 pusingan....nape? nak jaga badan psal dia dulu main bola sepak......komitmen ok on off juga, "En rased dtg tak?" dia jawab" minta maaf la En krul, bukan ape........" ayat dia nie mmg dah di patent kan.....hahaha, tapi dia ada 2 @ 3 paper lagi.....dia nie pun tak dapat saing amik Ijazah ngan kami....tapi takpe acit, aku harap ko teruskan usaha, sabar dan aku harap ko dapat habiskan study ko....sikit je lagi......selamat berjaya acit!!!!!!!!!

keenam, Farhana manap la sape lagi.....dia ni nak dikategorikan sebagai pelajar yg bermasalah......why?? pasal dia akan datang kekelas asuhan dgn cerita masalah tmpt keje dia.....hahahhaa, tapi kami memang pendengar yang baik dan memberi sokongan setiap permasalahan dia nie tu yg ada kelas kaunseling tue hehehe. komitment pun on off tapi advantage minah nie English dia cemerlang. kalo presentaion cete tipu boleh jadi betul >> pasal dia present well, cara cakap confident...thumbs up dude. Aku harap ko dapat abiskan study nie, ko boleh pergi lebih jauh lepas nie. aku percaya!!! jgn putus asa ok.

yang lain, Joe jawe, macmilan, saufi, hamrin, kak as. Si joe jawe nie geng shah juga lecture poli PD....sadis juga cete dia nie pada awal study....tapi semangat kental dia dapat harungi juga dgn jayanye. sekarang dia pelesit Jalanan bai.....ER6 dia juara sepang tergolek 2 kali hahaha......yang pasti dia tertewas ngan aku 0.01 je pointer dari aku......come back dia agak dahsyat juga......komitment pun baik....sanggup tido masjid....hehehhe...ape2 bro selamat maju jaya, dia tak amik sekali ngan kitorg.....nak konvo besau la katakan hehehe....jawap MUET molek2 deh.....ehehehehehe 

Macmilan Bin boney, budak gengster sabah konon ayu......dia nie misteri....semua result dia kitorg tak tau, kedekut nak share atau suka menipu kitorg hahahaha......yg pasti thesis dia leh buat Journal tuuuuuu.....expert Anthena, sape2 nak buat projek Anthena leh contact mamat nie.....kete sama macam aku savvy.....nak start susah hehehe....tapi mamat nie humble la juga, tapi suka study sorg2.....pastu kaco org lain ngan soalan kritikal....adoiiiii.....good luck Macdontknow!!!!

Saufi budak yang paling pemalas dalam group aku, kenduri kendara mmg tak penah miss....kelas tak datang perkara biasa....."wei sopi datang tak? emm kenduri kot" haahahaha....dia baru dapat baby no 2, tahniah....tapi ngan frust aku rasa....nie semua journal Mac punya pasal hehehehe....wei ko g daftar MUET sekrang.....harap dapat cepat habis and leh konvo tahun nie bro....selamat maju jaya!!!!

Kak as ayu2 gitu, dah kawin dah. tapi 2 sem akhir aku tak nampak dah dia nie, tapi FB active. so dia ada lagi la kan.....semoga habis belajar dan selamat maju jaya kak As.



Kami didepan UTMspace 

Last paper kami

Possing tak menahan korang

Kami di KFC Shah Alam Seksyen 13

Dimajlis En Rased

Thesis kitorg dah siap and submitted

need more formulas?

Bersama Macmillan Poyo!

Tahniah kawan2, semoga berjumpa lagi!!!!!!!!!! Ranking diatas hanya suka2, tak yah gaduh2 psal takde reward pun utk korang hahahhaa....Adios




4 comments:

  1. Hahahaha....agreed! Kalau hidup tak cukup huru-hara, life will be less joyed! ^_^. Anyway, congrats to all. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua di dunia and akhirat. Knowing you guys are most precious gift that I had. Keep in touch

    ReplyDelete
  2. Tahniah la abg ipar...akhirnya settle dah degree ko..boleh la capai impian honeymoon yg banyak tertunggak tue..hehehe

    ReplyDelete
  3. terima kasih la en krul....terima kasih juga atas komitmen anda w/pun anda slalu dtg lmbt.nk kene call br cpt nk dtg.hihi....terima kasih,terima kasih,terima kasih.ade rezeki jumpe utk master plak.maybe U lain kot.x larat la den nk bayo UTM mahai beno bile tgk fee die.anyway, gudluck in ur life....semoga kita semua sentiasa mendapat redhaan dari yg Maha Esa.Insyaallah

    ReplyDelete
  4. Thanks all.....perkara tertunggak mmg perlu dibayar tue hehehe......
    Tgk mcm mana perjalanan tahun.....selamat berjaya semua

    ReplyDelete