Friday, February 8, 2013

Rupanya aku ada Blog - 090213/0315

Tahun 2013 - Aku!

Jam 315am, aku ngadap you tube dan explore Google teringat aku ada blog.....cari punya cari tak jumpa2....last guna key word " aku adalah blogger" >> terus jumpa......quite excited and able to log in into the blog.....try nak kejut isteri tapi dia dah tido konon nak share somthing la kan.....hehehe sweet dream dear, esok nak jogging kan.

Terfikir nak active semula pasal aku dah habis belajar...baru je lepas habis study sebenarnye bulan January tapi lum konvo la. Mungkin aku boleh guna masa lapang aku ni utk kembali active dlm dunia maya....kalo diimbau kembali ape yg berlaku dalam kehidupan aku 3 ke 4 tahun lepas, banyak perkara yang menjadi sumber kekuatan dalam kehidupan aku nie. Sumber kekuatan aku yg utama ialah dari Allah SWT yang memberi peluang aku hidup dgn gembira sehingga hari ini, kedua dari Allah SWT juga yg telah memijamkan seorg hambanye kepadaku yang telah diijab kabulkan dahulu iaitu isteri kesayanganku Muzaiyanah. kalo nak diceritakan akan karier aku hanya "biasa2 saje" sederhana @ tidak terlalul melonjak dan tidak pula tersungkur layu....Alhamdulillah. 

Terima kasih kepada Isteri yang berkorban sepanjang menjaga rumah,pakaian,perilaku & makanminum aku yang sibuk attend kelas sabtu ahad. Dengan kata lain, isteriku tidak sama dgn kebanyakan perempuan lain (isteri org la) yg bergembira menikmati hari cuti mereka bersama keluarga. kami jarang balik kampung dan selalu missed majlis perkahwinan dan kenduri kawan2, sanak saudara, dan adik beradik. walaupun aku tahu ada yang kata pakal takde masa nak balik.......pada prinsip aku, aku ada perubahan dalam sikap belajar iaitu 
aku tak suka ponteng kelas berbeza semasa Diploma aku mmg nakal. kerana bila belajar part time, satu kelas memakan masa selama 6 jam sessi pembelajaran utk 1-2 bab sekali. So, aku terpaksa menebalkan muka dan bersabar walaupun pernah diperli sanak saudara....aku tak kisah kerana ia lumrah sifat manusia yg penting aku terima kelemahan ini.

Kami suami isteri di pangkor island.

Penghargaan ingin aku ucapkan juga kepada kawan2 aku yang sangat kuat komitmen terhadap group kami sepanjang pengajian. aku tahu betape sukar kawan2 aku nak bersama berkumpul study selepas kerja, kalo korg berani buat la mcm kitorg.......disebabkan ini, aku rasa hubungan kawan2 aku nie sangat erat...toleransi bantu membantu, dan kaunseling sesama kawan2.....korg semua adalah motivasi aku juga....

Orang pertama nak aku sebut ialah faizatul iffah @ puppet, dia nie paling tinggi komitmen dan paling mudah berkerjasama.....betul kata dia, selagi ko tolong org ko akan dapat habuanye.....Tahniah puppet ko mmg layak dapat result >3.0.....aku sgt menghargai jasa budi ko, semoga ko berjaya dimasa akan datang dunia akhirat. korg igt senang nak selalu dtg buat kelas asuhan lepas kerja? komitment dia aku bagi rate 10/10...nak cete perangai dia, dia nie sempoi dan optimis, die hard fan of Dato' Siti ooooo.....dan selangor!!!

Orang kedua aku nak letak Shahrizan johari, nape aku letak dia no 2 hehehe pasal mamat nie pemalas. Sepanjang berkawan dgn dia, dia nie sempoi dan tak kisah ape yg sekeliling dia buat yg penting jgn ganggu dia hehehe.....baik budaknye, dalam kelas memang suka kelaut. kadang2 aku pun naik boat dia juga (kelaut la). Tapi, pemalas2 dia punye komitmen dan kesungguhan tue ada, graduate on time bang!!!! main2 ka.....aku tabik spring bang kat ko bro!!!!! Spring!!!!!!

Orang ketiga, jaja @ Anizah ke ape name betul dia. Dia nie budak TnB, org panggil awek current. first time tgk test pen besar, dia la yg bawa. komitmen dan kesungguhan dia kuat juga...dia ni baru je kawin, masa bujang dia selalu juga turun ke kelab asuhan kitorg....."eh en Krul"...hehee dia selalu ckp mcm nie, tapi trade mark ktorg panggil kwn2 Cik/En pasal semua dah usia lanjt Belia.....satu yang aku nampak dia ni ada sedikit jujur berbanding kawan2 lain......mcm mana tu? dia nie cuak sikit kalo nak menipu masa test, kalo dia rasa tak leh buat dia jarang nak meniru. melainkan kene paksa tiru "lecture suruh bawa toyol" atas kebenaran la. So sedih skit la psal tak dapat amik Ijazah sama2 ngan mak buyung nie, anyway aku ucapkan selamat berjaya dan jgn putus asa.....you are the best.

Keempat, Shah Rizan @ En Shah, mamat nie masa sem awal tak geng ngan kitorg.....tapi masa sem 3 kot dia dah masuk la kelab asuhan, mamat lecture berprofil tinggi kat Politeknik PD, kenape plak tinggi sgt profile dia? pasal suka main golf hahahahhaa.....tapi aku tahu komitment dia kuat, lagi2 isteri dia pun study UTM space juga + 4 anak. ko leh bayangkan??? ni dipanggil sabar tahap cipan.....Allah SWT tu Maha adil, semua dugaan hanya diberi kepada mereka yang mampu menanggungnye sahaje......Bro, aku ucapkan selamat maju jaya bersama family. salute!!!!!!!!!!!

Kelima nie aku nak letak sape ek? aku rasa En Rashid la, dia nie supervisor Indah Water. Org nye kacak dan bergaya macam supervisor, anak sorang bini pun sorang. Pada awalnye, mamat nie semangat giler study.
Tapi kisah dia mmg penuh warna warni kehidupan la, nampak happy go lucky je. Tabiat dia kalo lepas makan, kene berlari 40 pusingan....nape? nak jaga badan psal dia dulu main bola sepak......komitmen ok on off juga, "En rased dtg tak?" dia jawab" minta maaf la En krul, bukan ape........" ayat dia nie mmg dah di patent kan.....hahaha, tapi dia ada 2 @ 3 paper lagi.....dia nie pun tak dapat saing amik Ijazah ngan kami....tapi takpe acit, aku harap ko teruskan usaha, sabar dan aku harap ko dapat habiskan study ko....sikit je lagi......selamat berjaya acit!!!!!!!!!

keenam, Farhana manap la sape lagi.....dia ni nak dikategorikan sebagai pelajar yg bermasalah......why?? pasal dia akan datang kekelas asuhan dgn cerita masalah tmpt keje dia.....hahahhaa, tapi kami memang pendengar yang baik dan memberi sokongan setiap permasalahan dia nie tu yg ada kelas kaunseling tue hehehe. komitment pun on off tapi advantage minah nie English dia cemerlang. kalo presentaion cete tipu boleh jadi betul >> pasal dia present well, cara cakap confident...thumbs up dude. Aku harap ko dapat abiskan study nie, ko boleh pergi lebih jauh lepas nie. aku percaya!!! jgn putus asa ok.

yang lain, Joe jawe, macmilan, saufi, hamrin, kak as. Si joe jawe nie geng shah juga lecture poli PD....sadis juga cete dia nie pada awal study....tapi semangat kental dia dapat harungi juga dgn jayanye. sekarang dia pelesit Jalanan bai.....ER6 dia juara sepang tergolek 2 kali hahaha......yang pasti dia tertewas ngan aku 0.01 je pointer dari aku......come back dia agak dahsyat juga......komitment pun baik....sanggup tido masjid....hehehhe...ape2 bro selamat maju jaya, dia tak amik sekali ngan kitorg.....nak konvo besau la katakan hehehe....jawap MUET molek2 deh.....ehehehehehe 

Macmilan Bin boney, budak gengster sabah konon ayu......dia nie misteri....semua result dia kitorg tak tau, kedekut nak share atau suka menipu kitorg hahahaha......yg pasti thesis dia leh buat Journal tuuuuuu.....expert Anthena, sape2 nak buat projek Anthena leh contact mamat nie.....kete sama macam aku savvy.....nak start susah hehehe....tapi mamat nie humble la juga, tapi suka study sorg2.....pastu kaco org lain ngan soalan kritikal....adoiiiii.....good luck Macdontknow!!!!

Saufi budak yang paling pemalas dalam group aku, kenduri kendara mmg tak penah miss....kelas tak datang perkara biasa....."wei sopi datang tak? emm kenduri kot" haahahaha....dia baru dapat baby no 2, tahniah....tapi ngan frust aku rasa....nie semua journal Mac punya pasal hehehehe....wei ko g daftar MUET sekrang.....harap dapat cepat habis and leh konvo tahun nie bro....selamat maju jaya!!!!

Kak as ayu2 gitu, dah kawin dah. tapi 2 sem akhir aku tak nampak dah dia nie, tapi FB active. so dia ada lagi la kan.....semoga habis belajar dan selamat maju jaya kak As.



Kami didepan UTMspace 

Last paper kami

Possing tak menahan korang

Kami di KFC Shah Alam Seksyen 13

Dimajlis En Rased

Thesis kitorg dah siap and submitted

need more formulas?

Bersama Macmillan Poyo!

Tahniah kawan2, semoga berjumpa lagi!!!!!!!!!! Ranking diatas hanya suka2, tak yah gaduh2 psal takde reward pun utk korang hahahhaa....Adios




Thursday, November 5, 2009

Kelas selepas Raya

1st class after raya....system electronic......semangat raya masih berleluasa....tak fokus langsung......so aku men"candid" la situasi di alam kuliah......perhhhhhh boring..huhuhuhuhu..minta maaf En rahim........

Saturday, September 26, 2009

Cerita Raya Ku diAidilfitri


Salam aidilifitri semua,

1st time bersama isteri di 1 syawal, bersama family baru.....isteri aku pagi2 dah sibuk nak ikut smyg....emmm dpt juga pegi bersama.....tahun nie agak berbeza perasaan tue tapi nice to have parent back....terima kasih kepada semua. kepada isteriku i love u & yg lain ampun maaf salah silap........salam lebaran




Kat segamat raya ke 2, sesampai je segamat aku singgah kat rumah best fren aku....sambil melawat kwn aku yg dah hamil sorg tue.....Selamat hari raya Anje & yana.....pastu just lepak2 kat rumah uteh, melawat pusara kat jementah.....D'sebabkan terlalu rindu kat kg....aku tido kat kmpg semalam b'sama Bg man & p' long sekeluarga....rumah peninggalan parent agak usang walaupun dah dicat bhgian luar...tapi still puas pasal dapat balik KG.......

Sunday, August 30, 2009

Hanya padamu ku berserah

Lagu ini tatapan utk semua
Penyanyi : Ramli Sarip
Lagu : Kau yg satu

Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
Oh Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujian
Ku tujukan padaMu… padaMu
Dan hidup dan matiku
Hanyalah untukMu… untukMu
UntukMu…


video

Monday, June 29, 2009

she just perfect to me.....


Semalam ayg tak sihat, selsema cian ayg....moga ayg cepat sembuh dah leh sambung pose nanti...jgn lupa esok g klinik ajak nida tau. Ubat makan tau....muah.

Wednesday, June 24, 2009

Pesanan isteri aku....















Pesanan wife aku June 24,09 seperti dibawah :

1) masak kopok lekor - bini aku concern sgt pasal aku memang malas nak mkn malam lagi2 kalo aku solo......

2) Kemas bilik - emmm aku cuba kemas tapi esok pagi mesti lupa pasal lambat nak g keje, eemm balik boleh kemas kot.....tapi takde maknanye, aku balik terus main game PES2009 tak pun tambah pakaian2 aku kat atas katil...emmm sorii ye ayg, balik weekend nie mesti bini aku juga yg kemas......sgt2 terima kasih sayang.

3) Baju tue gantung pakai hanger yer - biasa la nie memang aku kene bebel selalu....hanger pun nak bising? aku pelik tul bini aku, tapi kemas la almari tue.....heehehehe....TQ syg

Emmm nak g main game jap hehehehe.....emm test minggu nie la, takpe main game lg best huhuhuhu.....lg pun esok ada diskusi.......emmm memang tak kemas ler bilik tue....muah

Monday, June 15, 2009

Sepi itu dtg lagi

cuti sek dh abis..Thats mean perpisahan terjadi lagi.. Rindu terpaksa disimpan jauh dilubuk hati.. Rindu pd sang suami, Rindu pd sang isteri..Kami sama2 menanggung rindu..Demi tanggungjawab terpaksa kita berjauhan..I love u, I miss u..Hmm bilalah semuanya akan menjadi seperti sediakala.. Tiada perpisahan, tiada air mata, tiada kesepian.. Ya Allah Kau dekatkanlah hambamu ini pada tempat sepatutnya..Amin...(Doa isteri aku....Amin....sayang ayg)